Wie zijn wij

Hoe vaak ik de laatste jaren niet om mij heen hoor: “Ik ben druk, ik heb het gevoel dat ik geleefd word, ik heb geen tijd voor mezelf of, de tijd vliegt voorbij”.De combinatie werken en zorgen is voor veel mensen intensief. Als je dan ook nog een baan hebt waar je werkt met mensen die op je rekenen of van jou afhankelijk zijn, lijkt de druk soms nog groter.

Heel herkenbaar! Wat ik zelf heb gemerkt en wat ik herken uit de literatuur is dat het zo belangrijk is dat in je volle leven in ieder geval iets doet waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Maar weet je nog wat dat is?

Samen met Alida (en van samenwerken met haar word ik heel blij) ben ik oplaaddagen gaan organiseren vol met ingrediënten waar iedereen energie van krijgt. Inmiddels is ook Welmoed aangesloten en daar zijn we heel blij mee. We vullen elkaar heel mooi aan.

Ik ben opgeleid tot loopbaanbegeleider. Ik heb lang gewerkt als docent en trainer professionele gespreksvoering voor Hogeschool Saxion. Nu werk ik als adviseur leren en ontwikkelen voor een grote gemeente in Friesland. Met mijn gezin zijn we verhuisd naar Sneek waar we genieten van de mooie binnenstad maar ook van de ruimte en het water.

Naast mijn baan bij de gemeente en het organiseren van de oplaaddagen met Alida en Welmoed heb ik mijn eigen coachpraktijk. Mocht je meer toe zijn aan een individueel traject, of je wil na afloop van een oplaaddag nog eens verder praten, is dat ook mogelijk. Kijk daarvoor maar eens op mijn website: www.MetAnke.nl

Inmiddels lukt het mij steeds beter om balans te hebben tussen werk en privé, en tijd voor mezelf. Ik hoop daar voor anderen ook iets in te kunnen betekenen.

Ik ontmoet je graag!
Anke

Ik sprak Anke regelmatig over haar ideeën om een dag te organiseren waar mensen zich kunnen opladen. Mijn voorstel om dit samen op te pakken kreeg steeds meer vorm en is inmiddels gegroeid tot een professionele dag wat we georganiseerd hebben voor diverse groepen mensen.

Even er helemaal doorheen zitten ken ik. Na 15 jaar in de jeugdzorg te hebben gewerkt ben ik daarmee gestopt. Geen fijne ervaring, wel nieuwe ontdekkingen. Ik weet dat in tijden van drukte, het erg belangrijk is om de balans te behouden en ik weet ook dat dit erg lastig is wanneer er van alle kanten, voor je gevoel, aan je getrokken wordt. Waar leg je je grens, waar krijg je energie van, wat pak je op, wat laat je liggen. Ergens voel je geen balans, alleen weet je het tij niet te keren. Het heeft mij geholpen om de tijd te nemen voor bezinning en een switch te maken naar een ander werk leven.
Het is zo fijn en inspirerend om deze dagen samen met Anke en Welmoed te organiseren. Stilstaan bij waar je mee bezig bent en je bewust worden waar je energie van krijgt. Met daarbij veel meer ontspanning die wij jullie die dag zullen bieden is dit een buitenkans voor iedereen. Ik heet jullie graag van harte welkom!

Ik heb samen met Anke gestudeerd en heb de eerste jaren gewerkt in het personeel en arbeid werkveld. Na een korte tijd van bezinning gekozen voor de hulpverlening, waar ik jaren met groot plezier heb gewerkt. Op dit moment ben ik, naast de oplaaddagen, met uiteenlopende dingen bezig. Ik geef trainingen via Bureau Transfer (Hogeschool Saxion) op het gebied van gespreksvoering, professioneel en persoonlijk leiderschap, methodisch handelen, coaching on the job etc. Tevens start ik bij Impluz Preventie (onderdeel van Dimence) met het geven van trainingen om positieve gezondheid en welzijn te bevorderen. Daarnaast werk ik met veel plezier in de horeca op diverse locaties.

Welmoed heb ik leren kennen via Saxion, met haar ontwikkel en geef ik trainingen. Vanaf het begin hadden wij een goede klik.

Ik hou van ontmoetingen, ga graag erop uit en samen met mijn man, geniet ik van mijn zoon en dochter in hartje centrum van Deventer.

Alida

De cirkel is rond. Anke en Alida kwamen beide via andere wegen op mijn pad. Met beide heb ik mogen ervaren hoe fijn het is om met ze samen te werken. Het geeft energie en ik heb enorm veel van ze mogen leren. We grapten er wel eens over hoe leuk het zou zijn om met z’n drieën iets te gaan doen. There we are! Ontzettend dankbaar om dit met elkaar te doen, want wat is er nou leuker dan samenwerken met mensen waar je blij van wordt.

Zoekende zijn, mijzelf afvragen wat echt belangrijk is, wat vind ik eigenlijk leuk en wat geeft mij voldoening? Een rode draad door mijn leven. Stukje bij beetje krijgt dat vorm en verandert dat ook weer. Zelf weet ik hoe helpend, leuk en inzicht gevend het kan zijn om samen met anderen mij bezig te houden met deze vragen en onderwerpen.  Vanuit verbinding tot nieuwe inzichten komen en bewustzijn te ontwikkelen. Mooi om tijdens de oplaaddagen ook daar bij stil te staan en dat wellicht te mogen ervaren?

Naast het organiseren van de Oplaaddagen ben ik met heel uiteenlopende dingen bezig. Systemisch werk is iets waar ik helemaal vol van ben.  Sinds vorig jaar begeleid ik zelf familieopstellingen, ontzettend bijzonder en dankbaar werk. Daarnaast sta ik op de markt waar ik groente en fruit verkoop. Heerlijk om buiten te zijn, onder de mensen en werken met een mooi product. En als laatste geef ik af en toe trainingen via Bureau Transfer (Saxion Hogeschool).

Verder word ik ontzettend blij van samen met mijn vriend op pad te zijn met de camper. Mini-vakantie ergens in de natuur, veel buiten zijn, je huisje mee, weinig nodig hebben, back to basic. Dat geeft zo’n gevoel van vrijheid en verbondenheid, heerlijk!

Het is fijn om te (her)ontdekken waar je blij van wordt en waar je op aan gaat. Via deze mooie dagen hoop ik daar voor een ander aan bij te kunnen dragen.

Welmoed