Wie zijn wij

Algemeen over ontstaan oplaaddag

Ik ben druk, ik heb het gevoel dat ik geleefd word, ik heb geen tijd voor mijzelf of de tijd vliegt voorbij. Dit is wat Anke Buma veel om haar heen hoorde en kwam op het idee om daar iets voor te ontwikkelen. Vanuit daar ontstond de Oplaaddag.

Anke en Alida zijn samen in 2018 Oplaaddagen gaan organiseren, vol met ingrediënten waar men energie van krijgt. In 2022 is Welmoed aangesloten en heeft Anke vanwege verhuizing een ander pad gekozen.

Er is steeds meer behoefte aan persoonlijke ontwikkeling, connectie en gaan voor wat daadwerkelijk van belang is. Wat wij zelf hebben gemerkt en herkennen uit de literatuur is dat het zo belangrijk is dat je iets doet waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Maar weten we nog wat dat is? Daar hebben wij zelf ook een weg in bewandeld.
Wij stellen ons graag aan je voor.

Even er helemaal doorheen zitten ken ik. Na 15 jaar in de jeugdzorg te hebben gewerkt ben ik daarmee gestopt. Geen fijne ervaring, wel nieuwe ontdekkingen. Ik weet dat in tijden van drukte, het erg belangrijk is om de balans te behouden en ik weet ook dat dit erg lastig is wanneer er van alle kanten, voor je gevoel, aan je getrokken wordt. Waar leg je je grens, waar krijg je energie van, wat pak je op, wat laat je liggen. Ergens voel je geen balans, alleen weet je het tij niet te keren. Het heeft mij geholpen om de tijd te nemen voor bezinning en een switch te maken naar een ander werk leven.

Ik ben in het mooie Deventer komen wonen voor de studie Academie Mens en Arbeid. De eerste jaren heb ik gewerkt in het personeel en arbeid werkveld. Na een korte tijd van bezinning gekozen voor de hulpverlening, waar ik jaren met veel plezier heb gewerkt. Op dit moment ben ik met uiteenlopende dingen bezig. Ik geef trainingen via diverse opdrachtgevers (o.a. Hogeschool Saxion) op het gebied van gespreksvoering, professioneel en persoonlijk leiderschap, methodisch handelen, coaching on the job, in het hier en nu etc. Tevens start ik bij 113 als trainer suïcide preventie en daarnaast ben ik in beeld bij Impluz Preventie (onderdeel van Dimence) voor het geven van trainingen om positieve gezondheid en welzijn te bevorderen. Voor de afwisseling werk ik met veel plezier in de horeca op diverse locaties. Doen waar ik blij van word en wat goed voelt, dat heb ik gevonden.

Welmoed heb ik leren kennen via Saxion, met haar ontwikkel en geef ik trainingen. Vanaf het begin hadden wij een goede klik en ontwikkelen wij de mooiste dingen samen. Zo hebben we een leiderschapstraining voor Carinova (Coördinerend wijkverpleegkundigen) ontwikkeld, die erg goed wordt ontvangen. Welmoed en ik kijken elkaar dan regelmatig aan; wat is het toch mooi om mensen een kijkje te laten nemen in zichzelf; wat vind ik belangrijk, waar zit mijn energie op en wat ga ik daarmee doen.

Vorig jaar ben ik gestart met de verdiepende leergang Positieve Psychologie van Matthijs Steeneveld, wat een feestje om hiermee bezig te zijn. Veel van het geleerde gebruik ik in de trainingen en dit slaat aan!

Ik hou van ontmoetingen, ga graag erop uit, hou van film, theater, festivals en een wandeling. Samen met mijn man, geniet ik van mijn zoon en dochter in hartje centrum van Deventer.

Het is zo fijn en inspirerend om deze dagen samen te organiseren. Stilstaan bij waar je mee bezig bent en je bewust worden waar je energie van krijgt. Ik heet jullie graag van harte welkom!

Alida

Samen is alles leuker! Met Alida ontwikkel en geef ik trainingen. Samenwerken met haar is zo leuk en fijn, daar wilde ik meer van. En zo heb ik mij aangesloten bij de Oplaaddag.

Zoekende zijn, mijzelf afvragen wat echt belangrijk is, wat vind ik eigenlijk leuk en wat geeft mij voldoening? Een rode draad door mijn leven. Stukje bij beetje krijgt dat vorm en verandert dat ook weer. Zelf weet ik hoe helpend, leuk en inzicht gevend het kan zijn om samen met anderen mij bezig te houden met deze vragen en onderwerpen. Vanuit verbinding tot nieuwe inzichten komen en bewustzijn te ontwikkelen. Mooi om tijdens de oplaaddagen ook daarbij stil te staan en dat wellicht te mogen ervaren?

Naast het organiseren van de Oplaaddagen ben ik met heel uiteenlopende dingen bezig. Systemisch werk is iets waar ik helemaal vol van ben. Sinds vorig jaar begeleid ik zelf familieopstellingen, ontzettend bijzonder en dankbaar werk. Daarnaast sta ik op de markt waar ik groente en fruit verkoop. Heerlijk om buiten te zijn, onder de mensen en werken met een mooi product. En als laatste geef ik af en toe trainingen via Bureau Transfer (Saxion Hogeschool).

Verder word ik ontzettend blij van samen met mijn vriend op pad te zijn met de camper. Mini-vakantie ergens in de natuur, veel buiten zijn, je huisje mee, weinig nodig hebben, back to basic. Dat geeft zo’n gevoel van vrijheid en verbondenheid, heerlijk!

Het is fijn om te (her)ontdekken waar je blij van wordt en waar je op aan gaat. Via deze mooie dagen hoop ik daar voor een ander aan bij te kunnen dragen.

Welmoed